Werken in Zwitserland
Geef een boost aan jouw carrière in de gezondheidszorg

Droom je van een carrièresprong in de gezondheidszorg die niet alleen professioneel verrijkend is, maar ook een avontuur? Overweeg dan werken in Zwitserland! Werken in Zwitserland betekent deel uitmaken van een vooruitstrevende en multiculturele gemeenschap. De Zwitserse arbeidsmarkt staat bekend om zijn sterke economie, uitstekende arbeidsvoorwaarden en competitieve salarissen. Dit maakt het een aantrekkelijke bestemming voor professionals uit de hele wereld. In de Zwitserse gezondheidszorg kun je werken met geavanceerde technologieën en innovatieve behandelmethoden. De sector biedt een dynamische werkomgeving met volop kansen voor persoonlijke en professionele groei. Bovendien staat Zwitserland bekend om zijn hoge standaarden in patiëntenzorg. Scholten Medical Recruitment helpt je jouw internationale droom te realiseren. Wij zijn dé expert in het plaatsen van hooggekwalificeerd medisch personeel in toonaangevende Zwitserse zorginstellingen, waardoor wij ongeëvenaarde kansen voor professionele groei en ontwikkeling bieden. Ons laagdrempelige, transparante en persoonlijke aanpak opent deuren die je nog niet voor mogelijk hield.

henrique-ferreira-6p-i-x-spuy-unsplash-1

Werken in de zorg in Zwitserland

Werken in Zwitserland betekent deel uitmaken van een wereldklasse gezondheidssysteem, waar je toegang krijgt tot geavanceerde technologieën en een verrijkende werkomgeving. Onze diensten zijn laagdrempelig, transparant en persoonlijk, waardoor jouw overstap naar werken in Zwitserland soepel en succesvol verloopt.

De belangrijkste voordelen op een rijtje

Arbeidsvoorwaarden

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden in financieel opzicht en qua zekerheid.

Persoonlijke ontwikkeling

Geef je persoonlijke ontwikkeling een extra boost en geef sturing aan je eigen loopbaan!

Woon- en werkomgeving

Werk in een prachtige omgeving met talrijke vrijetijdsbestedingen denkbaar.

Levenskwaliteit

Een hoge kwaliteit van leven en een uitstekende work-life-balance.

Praktische informatie

In Zwitserland zijn zorginstellingen al lang afgestemd op het werken met personeel van diverse nationaliteiten, een antwoord op het aanhoudende personeelstekort. Het continu evoluerende Zwitserse zorgsysteem, herkenbaar door het DRG-systeem (Diagnose Behandel Combinaties), wordt gerekend tot de top van Europa. Overal in het land, van levendige steden tot schilderachtige wintersportgebieden, vind je een breed scala aan vacatures, voornamelijk in de Duitstalige en tweetalige Duits-Franse regio's, die een unieke en verrijkende werkomgeving bieden voor zorgprofessionals.

In Zwitserland specialiseren we ons in het werven voor een diverse reeks werkgevers binnen de gezondheidszorg. Onze klantenportefeuille bevat talrijke ziekenhuizen, waaronder algemene en universiteitsziekenhuizen, kantonnale ziekenhuizen, privéklinieken en regionale ziekenhuizen. Uiteraard werven wij ook voor gespecialiseerde instellingen zoals psychiatrische ziekenhuizen en kinderklinieken. Ons netwerk omvat daarnaast revalidatie-instellingen, verzorgings- en verpleeghuizen, thuiszorgorganisaties én voorzieningen in de gehandicapten zorg. Deze instellingen vertrouwen op onze expertise om gekwalificeerd (buitenlands) personeel te werven, wat getuigt van onze ervaring en reputatie in de Zwitserse gezondheidszorgsector.

Voor zorgprofessionals die in Zwitserland willen werken, is een Zwitserse beroepsregistratie vaak een vereiste vanaf het moment van indiensttreding of kort daarna. Dit registratieproces omvat het aantonen van taalvaardigheid in een van de drie officiële talen van Zwitserland - Duits, Frans of Italiaans - op ten minste B2-niveau. Extra taaleisen kunnen gesteld worden door specifieke zorginstellingen of kantons. Indien de benodigde taalkennis nog niet op peil is, werken we samen aan een 'plan de campagne' met onze docenten en taalscholen, zowel lokaal als internationaal, om het vereiste taalniveau te bereiken.

Hoewel Zwitserland geen lid is van de Europese Unie, hebben burgers uit de EU-27 lidstaten en EFTA-landen geen werkvergunning nodig om er te werken. Echter, een verblijfsvergunning is verplicht voor een verblijf van langer dan drie maanden. Zodra je je in Zwitserland in je nieuwe woonplaats registreert, wat geen uitschrijving uit je thuisland vereist, wordt de aanvraag voor een verblijfsvergunning ingediend. Deze vergunning wordt doorgaans binnen 1-2 weken door de lokale gemeente toegestuurd. Bij een vaste aanstelling krijg je direct een vijfjarige vergunning, terwijl bij een tijdelijke aanstelling de verblijfsvergunning de looptijd van je contract volgt. Voor burgers uit de niet EU-27 en EFTA-landen is een werk- en verblijfsvergunning nodig. Deze kan bij uitzondering, in geval van zeer grote personeelstekorten, en onder strenge condities, toegekend worden.

Sanne

Sinds twee maanden ben ik werkzaam in Zwitserland als verpleegkundige op de afdeling interne geneeskunde. Ik weet nog dat ik mij aan het oriënteren was op deze stap en dat ik op de website in een ervaringsverhaal had gelezen dat elke dag als vakantie voelt. En dit is echt zo! Het is fantastisch!

Esmée

Met de hulp van Scholten Medical heb ik uiteindelijk besloten de stap te nemen om te gaan werken in Zwitserland. Na goede ondersteuning en begeleiding ben ik op een leuke en leerzame werkplek in het mooie Luzern terecht gekomen.

Eline

Dankzij de vriendelijke, professionele en zeker betrokken ondersteuning van Scholten Medical heb ik in Zwitserland een baan gevonden die aansluit bij mijn wensen. De ondersteuning gaat zelfs verder dan alleen de verhuizing. Het is goed om te weten dat ik altijd op Scholten Medical kan rekenen!

Amber

Toen mijn vriend en ik besloten te verhuizen naar Zwitserland heb ik contact opgenomen met Scholten Medical om mij te helpen bij het vinden van een baan. Het wonen en werken in Zwitserland is voor mij tot nu toe een hele mooie ervaring!

Jan-Kirby

Sinds oktober 2022 werk ik als verpleegkundige in Bern. Ik had nooit gedacht dat deze droom uit zou kunnen komen. Ik ben zeer dankbaar hoe Scholten Medical mij gesteund en geholpen heeft. Mijn ervaring met Scholten Medical is positief.

Begin je Zwitserse avontuur met Scholten Medical Recruitment

Ben je nieuwsgierig geworden en overweeg jij om naar Zwitserland te emigreren? Scholten Medical Recruitment helpt jou met je nieuwe avontuur in de Zwitserse zorg! Neem contact met ons op.


Upload your CV

By submitting your CV, you agree to our terms and conditions