Beleef het vrijheidsgevoel in Zwitserland
Meer dan 200 vacatures beschikbaar voor enthousiaste mensen!

Vind je droombaan in de Zwitserse gezondheidszorg!

Bekijk alle vacatures

Ben jij een talentvolle zorgmedewerker (in spé)? Dan zijn wij op zoek naar jou. Heb jij er wel eens over nagedacht om te gaan werken in de Zwitserse gezondheidszorg? Werken in de zorg in Zwitserland kent namelijk veel voordelen; het land kent schitterende, hoge bergen en prachtige meren, de inwoners zijn sympathiek en het land scoort de derde plaats op de World Happiness Index. Oh, en niet geheel onbelangrijk: de salarissen zijn zeer attractief!

De vraag naar zorgmedewerkers in Zwitserland is groot, onder meer vanwege de Kantonale infrastructuur van de gezondheidszorg. Nederlandse en Belgische zorgprofessionals vallen erg in de smaak vanwege hun hoogwaardige opleidingen en arbeidsethos, dus waar wacht je nog op? Scholten Medical helpt al meer dan 30 jaar lang zorgprofessionals aan een uitdagende nieuwe baan in Zwitserland. Wij helpen je tijdens het hele proces; je wordt stap voor stap door ons aan de hand genomen en deskundig in je nieuwe functie begeleid.

Voordat je deze uitdagende stap wilt nemen, zit je waarschijnlijk nog vol met vragen. Wij vertellen je graag meer over het sollicitatietraject!

Groot netwerk aan 
zorginstellingen
Buddy Project
Begeleiding A-Z


Scholten Medical werft voor een breed scala aan zorginstellingen. We beschikken hierdoor over veel vacatures! Als nieuwe 'immigrant' krijg je van ons een Start-up Buddy toegewezen die jou wegwijs maakt in Zwitserland.  Vanaf het eerste moment tot de uiteindelijke handtekening helpt Scholten Medical jou te begeleiden naar je droombaan.


Nieuwsgierig geworden? Leuk! Dan hier nog een aantal belangrijke zaken:


Waar ga ik wonen?
Hoe ziet het sociale leven eruit?
Als medewerker kun je vaak gebruik maken van personeelsaccommodatie. Het is gebruikelijk dat deze kamers gestoffeerd en gemeubileerd worden verhuurd. Daarnaast bestaat er ook altijd de mogelijkheid om op de vrije markt een huurwoning te vinden. Zwitserland kent zowel levendige steden als rustige dorpjes. Door de variëteit in de natuur en cultuur is er altijd wel wat te beleven. Je werkt met andere internationale collega’s samen en leert daardoor naast de Zwitserse cultuur ook andere culturen kennen. Veel mensen maken vrienden voor het leven!


Hoe lang duurt mijn contract? 
Ben ik verzekerd?
Dat verschilt per werkgever. Het contract kan variëren van één tot anderhalf jaar. In sommige gevallen zijn ook korte inzetten mogelijk. Standaard geldt een proefperiode van 3 maanden.
Scholten Medical biedt een aantal gratis verzekeringen in je proeftijd. Daarnaast zijn er in Zwitserland goede sociale voorzieningen. Hier vertellen we graag meer over tijdens het sollicitatietraject.


Wat is mijn salaris?
De salarissen in de gezondheidszorg in Zwitserland worden per kanton bepaald. Er wordt gekeken naar de opleiding die je gevolgd en afgerond hebt plus het aantal jaren relevante werkervaring. Het basissalaris in Zwitserland is hoog; de toeslagen komen hier nog bovenop. Ook betaal je minder belasting in Zwitserland. Benieuwd wat jouw salaris kan zijn? Neem dan contact met ons op!


Lenka
De samenwerking met Scholten was fantastisch, professioneel en van hoog niveau. Altijd in verbinding en mij ondersteunend in het bereiken van mijn doelen en mijn droombaan, precies zoals ik het mij voorgesteld had. In ieder geval raad ik Scholten als een betrouwbare firma aan voor een ieder die op zoek is naar een nieuwe uitdaging in het werk!
Willianne
Hetgeen wat ik waardeer aan Scholten Medical, zijn de korte lijntjes door het persoonlijk contact, waarin er ruimte is voor persoonsgericht advies.
Eline
Aanvankelijk twijfelde ik nog of ik de stap naar Zwitserland echt wilde gaan zetten. Door de heldere informatievoorziening en geweldige ondersteuning had ik echter goed overzicht; de stap verliep eenvoudig en ongecompliceerd. Nu werk ik in Zwitserland op een geweldige afdeling met hele lieve collega’s. Dat had ik niet graag willen missen!
Annina
Scholten heeft mij bij het hele sollicitatietraject van A tot Z ondersteund. Ik ben met de dienstverlening uiterst tevreden!

Open sollicitatie, meer informatie of kennismaken?

De vacatures op onze website zijn een selectie van alle vacatures die wij hebben. Staat jouw droombaan er niet tussen? Wij zijn ook op de hoogte van vacatures waarvoor (nog) niet zichtbaar geworven wordt. Neem dus zeker contact met ons op voor een actueel overzicht. Wij bekijken graag welke vacatures op jouw CV aansluiten. 

Vraag een brochure aan

Maak telefonisch kennis met ons

bijscholen

Stay informed on the latest vacancies in Switzerland before they are published online. Subscribe even today! 

Scholten Medical is in close contact with a large network of employers, enabling us to start searching for staff, already before vacancies have been officially published. Do stay informed! 

shutterstock_468445316

Opleiding, begeleiding en kansen. 

Scholten Medical levert meer dan alleen vacatures. Wij screenen zorgvuldig welke opleidingsbehoefte er bestaat en creëren mogelijkheden om bij zorginstellingen in Zwitserland je loopbaan een extra dimensie te geven. Je kunt in Zwitserland je vakkennis verdiepen (specialistische vervolgopleidingen) of vakkennis verbreden (divers cursusaanbod). Dit gebeurt op basis van jouw wensen en in samenspraak met je nieuwe werkgever. Het toe-eigenen van kennis en kunde in Zwitserland biedt uiteindelijk talrijke kansen op de Zwitserse arbeidsmarkt. Wij stimuleren je deze kansen te benutten zodat je een eigen koers kunt varen in je loopbaan.

Zoekt u personeel als zorginstelling?

Personeelswerving is een echt specialisme. In het besluitvormingsproces om een sollicitant wel of niet aan stellen, spelen vele factoren een belangrijke rol. Een standaardoplossing is er nooit. Sinds 30 jaar ondersteunt ons familiebedrijf, als internationale recruiter, zorginstellingen bij het vinden en aanstellen van goed gekwalificeerde, gemotiveerde en enthousiaste zorgprofessionals. Een taak die wij dagelijks met bevlogenheid uitoefenen. De basis van iedere succesvolle bemiddeling, is het persoonlijke gesprek, de individuele competentiegerichte begeleiding en advisering, een onuitputtelijke dosis enthousiasme met als doel om voor u als werkgever de beste sollicitant voor de 'job' te vinden. De zoektocht naar goed gekwalificeerd en competent zorgpersoneel begint bij Scholten Medical.

Stap-3
1988
Founding of Scholten Medical

Scholten & Associates Medical Recruitment BV was founded in 1988 by Anne Holtkamp-Scholten. Recruitment of nursing and (para)medical staff on the German and Dutch labour market, on behalf of Swiss healthcare organisations.

1991
Irish Nurses

Scholten Medical recruits Irish Nurses on behalf of the Cantonal Healthcare Department of Zurich.

1993
Swiss AG

Our Swiss AG with office located at the Triemlistrasse in Zurich was founded.

1995
Great Britain

Recruitment efforts within Europe on behalf of hospitals and nursing homes in Great Britain.

1996
Middle East

Recruitment to the Middle East is a fact! Hospitals in Abu Dhabi and the United Arab Emirates recruit healthcare professionals in Europe through Scholten Medical.

1997
Helen Eleveld

Eldest daughter, Helen Eleveld, joins family business Scholten Medical.

1998
The Netherlands

The Dutch labour market shows more and more scarcity to find good qualified healthcare professionals. Scholten Medical recruits staff abroad on behalf of Dutch hospitals and nursing homes.

1999
Caribbean

The first recruitment projects to the Caribbean take place on behalf of hospitals on Aruba and Bonaire.

2000
Carolien Timpers

Youngest daughter, Carolien Timpers, makes a career switch. She leaves Fortis for a job as Recruiter in the family owned business.

2001
Channel Islands

A new market has been launched: on behalf of healthcare organisations on the Channel Islands (in particular Guernsey), healthcare professionals are recruited internationally.

2005
Australia

The first mediations in Australia are a fact.

2008
New owners

The familiy business has been taken over by Helen Eleveld and Carolien Timpers, both daughter of founder Anne Holtkamp-Scholten. Since then, international recuitment on behalf of Swiss healthcare organisations, is a core business.

2013
Jubilee

The 25th anniversary of Scholten Medical!

2014
Magazine

Owners Scholten gain publicity in regional paper: Twentse Zakenvrouwen (regional Business Women)

2014
RTL Medical Travel

Recruitment process of Scholten Medical filmed in Switzerland for RTL Medical Travel, broacdcasted in 2015.  

2018
Jubilee

30th jubilee!

2023
Jubilee

35th jubilee!

1988

Founding of Scholten Medical

1991

Irish Nurses

1993

Swiss AG

1995

Great Britain

1996

Middle East

1997

Helen Eleveld

1998

The Netherlands

1999

Caribbean

2000

Carolien Timpers

2001

Channel Islands

2005

Australia

2008

New owners

2013

Jubilee

2014

Magazine

2014

RTL Medical Travel

2018

Jubilee

2023

Jubilee